ORIGINALE espressobonen 1kg
€ 27,50

ORIGINALE espressobonen 1kg

Klassieke Italiaanse espressomelange met een rijke krachtige smaak. Mooie arabica’s en een tikje robusta enigszins donker gebrand. Ondanks de krachtige smaak valt deze mooie melange ook na meerdere espresso’s goed. Ideaal voor een volle rijke espresso en cappuccino. Geschikt voor zowel handbediende semi- als volautomatische espressomachines.

€ 27,50
Italiaanse espressomelange
Krachtige smaak
Op voorraad
Kenmerken Originale

Kenmerken Originale

Soort

80% Arabica, 20% Robusta

Oorsprong

Arabica (Colombia, Ethiopië, Brazilië), Robusta (Congo-Togo)

Smaak

Hints van karamel, donkere chocolade, nootachtig, aangenaam zuurtje

Branding

Medium/Dark roast – afkomstig uit Sicilië, Italië

Koffie arabica

80% Arabica bonen & 20% Robusta bonen

De Originale is een melange van 80% Arabica bonen en 20% Robusta bonen.

De Arabica koffiebonen komen uit Colombia, Ethiopië en Brazilië. De bonen uit Colombia worden op een hoogte van 1350 tot 1850 meter handmatig geplukt en in traditionele tanks 12 uur lang geweekt. Bonen worden hierop zongedroogd. Met een aroma van amandelen en karamel, zijn deze bonen erg vol van smaak en een tikje zuur.

De bonen uit Ethiophie worden handgeplukt op een hoogte van 1700 meter en daarboven. Hints van chocola, cacao en tabak.

Een deel van de Arabica bonen in deze melange zijn afkomstig uit verschillende regio’s in Brazilië. Deze koffiebonen worden handmatig en machinaal geplukt. De smaak is zoet, fruitig, maar ook wat nootachtig met een vleugje chocolade.

De Robusta bonen uit Congo komen van plantages in het oosten en noorden van het land. Met een zoet-bittere smaak, vleugje hazelnoot, toast en hout. Een zware “body”.

Afkomstig van de bergachtige hooglanden op een hoogte van 200 tot 800 meter, worden de Robusta bonen in Togo met de hand geplukt en zongedroogd. Met als resultaat een aardse, pittig aroma met toch een neutrale smaak.

Specificaties.

Referentie­nummer(s)
CCA003
Heeft u een vraag over dit product?
FAQ

Klantbeoordelingen.

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.