Griekse yoghurt (yoghurt functie)

Bereidingstijd
8-12 uur
Porties
4 personen

Benodigdheden

  • 1 liter volle melk
  • 1 zakje Griekse yoghurt startercultuur
  • Fruit ter garnering naar smaak

Bereiding

Ons advies: maak de binnenpan goed schoon voor gebruik.

1. Verwarm de melk in een pan totdat deze 82°c heeft bereikt. Vul uw gootsteen met koud water. Laat de pan met melk in het koude water staan, dit versnelt het afkoelproces. Laat de melk nu afkoelen en controleer dit met de thermometer, tot 35-40°c, regelmatig kloppen versnelt dit proces. Als de yoghurtcultuur te snel aan de warme melk wordt toegevoegd, zal dit de cultuur doden, dus het afkoelproces is een essentiële stap!

2. Schep een kleine hoeveelheid afgekoelde melk in een aparte kom, klop de cultuur erdoor en voeg die dan bij de rest van de melk in de pan.
Plaats de pan op de kookplaat en sluit het deksel.

3. Gebruik de Yoghurt functionaliteit op je pressure cooker (afhankelijk van het model zet je de temperatuur op LAAG). Stel de tijd in op 8 tot 12 uur, afhankelijk van uw smaak. Hoe langer het incubatieproces, hoe zuurder de yoghurt zal worden door de melkzuurbacterieën.

4. Zodra je yoghurt de gewenste smaak heeft bereikt, haal je de binnenpan uit het apparaat en giet je deze over in geschikte bewaarpotten om in de koelkast te zetten. Yoghurt kan eventueel door een neteldoek worden gehaald om overtollige wei te verwijderen. Dit geeft een dikkere consistentie.

5. Voeg naar smaak fruit ter garnering toe en genieten maar!

Ook interessant.